Ga naar de inhoud
Life

Kopje koffie? Sociaal momentje om even bij te praten

Premier Rutte en Jean-Claude Juncker tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie. Beeld © ANP

Hoe houd je in vredesnaam contact met je collega's, nu steeds meer werk achter een computer gebeurt en dan ook nog vaak eens op een flexibele werkplek.

Het bekende kopje koffie is vaak nog het moment om eens lekker te klagen over de baas of het weekend door te nemen. 61 procent van de werknemers spreekt graag met collega's op weg naar de koffieautomaat, blijkt uit een onderzoek onder zo'n 550 mensen van een bekend koffiemerk, de Nescafé koffiemonitor. Van de millennials ziet zelfs twee derde de tijd bij de koffiehoek als sociaal moment.

Collegialiteit

Uit het onderzoek blijkt verder dat collega's best bereid zijn even een bakkie mee te nemen voor een ander. Opmerkelijk: vrouwen halen vaker koffie voor collega's van mannen.

Smaken verschillen en maar liefst 85 procent van de Nederlanders wil zelf kunnen bepalen hoe sterk de koffie is. Ruim de helft vindt dat er niet genoeg te kiezen valt bij de koffieautomaat. In zeven van de tien koffieautomaten zit niet alleen gewone koffie, maar ook cappuccino. In 64 procent zit ook ook espresso en een kwart van ons heeft de luxe zich te kunnen laven aan een latte macchiato.

Dit is een artikel van