Ga naar de inhoud
Life

Leun achterover en laat 'wiet-aandelen' het werk doen

Vandaag kan voor het eerst worden gehandeld in een beleggingsproduct dat de 'wiet-index' volgt. Ideaal voor beleggers die een slaatje willen slaan uit de langzaam ontluikende cannabisindustrie.

Vorige week heeft een Canadees fondshuis groen licht gekregen om een 'Marihuana-tracker' op de markt te brengen. Een tracker is een bundeltje aandelen dat de prestaties van een bepaalde index probeert te evenaren.

Groeimarkt?

Nu in de Verenigde Staten cannabis steeds vaker legaal gekocht én genuttigd mag worden, neemt het aantal bedrijven daarin ook toe. En die groei zet volgens analisten nog wel even door. Volgens The New York Times was de legale marihuanamarkt vorig jaar goed voor zeven miljard dollar, dat zal in 2020 zijn gegroeid tot 22 miljard.

Inmiddels zijn er ook twee indexen die inzicht bieden in deze ontluikende nieuwe markt: de North American Marijuana Index en de North American Medical Marhijuana Index.

Index-tracker

Voor wie durft mee te surfen op die groene ontwikkeling is er dus nu een index-tracker, waarmee je vanuit je luie stoel belegt in de wietbedrijven uit de Medical Marhijuana Index. Overigens is enige voorzichtigheid wel gepast nu er een nieuwe wind politieke door Amerika waait, die aanzienlijk minder groen is en daarmee roet in het eten kan gooien.

Al lijkt het feit dat 57 procent van de Amerikaanen voor legalisatie is reden tot voorzichtig optimisme.