Personal finance

Oud-spaarders failliete banken halen hun geld niet op

07 april 2017 11:33 Aangepast: 28 juli 2017 10:00

De Nederlandsche Bank heeft 1,6 miljoen euro liggen voor voormalige klanten van de failliete banken IceSave, DSB Bank, Van der Hoop Bankiers en Indover. Maar tot nu toe wordt er maar weinig aanspraak op gemaakt.

Zo'n 19.000 oud-klanten van de banken kunnen nog aanspraak maken op niet-uitgekeerde rente. In maart werd besloten dat de rente uitbetaald wordt aan klanten, maar sindsdien is pas door drieduizend mensen geld geclaimd, samen goed voor 350.000 euro.

Klanten kunnen bedragen claimen van een paar tientjes, oplopend tot duizenden euro's. Het gaat om spaarders die hun geld verloren toen hun bank failliet ging en daarvoor een vergoeding kregen uit het depositogarantiestelsel van de overheid. Dat bevestigt De Nederlandsche Bank (DNB) na berichtgeving in De Telegraaf.

'Mensen weten niet'

DNB vermoed dat klanten simpelweg niet weten dat ze nog geld kunnen claimen, zegt een woordvoerder tegen een krant. Denk aan erfgenamen van een overleden persoon die klant was bij één van de banken, die denken dat ze geen aanspraak kunnen maken. De centrale bank raadt mensen aan om via de website van DNB te checken of ze recht hebben op uitbetaling.

Ze hebben nog tot 22 juni de tijd om aanspraak te maken op het geld, daarna vloeit het terug naar de schatkist.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van