Life

Dit Amsterdamse kantoorgebouw houdt werknemers topfit

09 december 2016 20:44 Aangepast: 29 juli 2017 13:00
Beeld © OVG Real Estate

Zelf het licht en de temperatuur instellen, optimaal gebruik maken van zonne-energie, een super gezonde kantine en boodschappen die 's avonds bij het verlaten van het kantoor voor je klaarstaan. The Edge in Amsterdam houdt werknemers graag in topvorm.

Het is het meest duurzame kantoorgebouw ter wereld, maar het is voor de werknemers ook gewoon lekker om in te werken. Zo staat elk bureau maximaal zeven meter van een raam vandaan.

De centrale hal is van glas en laat het zonlicht in de kantoren naar binnen. De belangrijkste zaken die ervoor zorgen dat werknemers ziek worden in een kantoor zijn gebrek aan daglicht, een niet goed functionerend klimaatsysteem en geluid.

Productiviteit

Als je ervoor weet te zorgen dat werknemers minder ziek zijn, dan stijgt automatisch de productiviteit, zegt Cees van der Spek, corporate relations manager van onroerend goed ontwikkelaar  OVG Real Estate in The Guardian. 

Ontwerpstudio D/Dock ontwierp het interieur van The Edge. Aan de hand van tien indicatoren kun je volgens D/Dock kijken of een gebouw het ziekteverzuim terugdringt. Daaronder vallen naast daglicht en het klimaat in een gebouw ook fysieke activiteit, gezonde voeding, diversiviteit en natuur.

Als je die verbetert, denkt het bedrijf, dan kun je het ziekteverzuim met 30 procent terugdringen, de productiviteit met tot 20 procent vergroten, terwijl ook nog eens de levensverwachting voor de medewerkers stijgt.  

Niet iedereen is ervan overtuigd dat een nieuw kantoor werken prettiger maakt. Zaken als flexibel kunnen zijn met de uren die je werkt en baanzekerheid zouden nog belangrijker zijn.

Avondmaaltijd en boodschappen

Over de avondmaaltijd kunnen de werknemers in kantoorgebouw The Edge in ieder geval content zijn: via een scherm aan de muur kunnen ze gedurende de dag alvast hun avondmaaltijd uitzoeken.

Supermarkt Bilder & De Clercq levert de boodschappen voor die maaltijd vervolgens - per fiets - af, zodat de medewerkers ze mee naar huis kunnen nemen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van