Miss Etam maakt doorstart

Curatoren zijn tóch positief over toekomst Etam

29 mei 2015 14:26 Aangepast: 06 september 2015 17:07

Het plan dat de kopers van het failliette Miss Etam voor de winkelketen hebben gemaakt ziet er goed uit. Dat zegt curator Martijn Vermeeren tegen RTL Z.

Miss Etam werd in april failliet verklaard, en de curatoren publiceerden vandaag hun eerste faillissementsverslag. Daaruit bleek dat de winkeleketen verre van gezond is: de omzet zijn de afgelopen jaren teruggelopen en er werd vooral verlies gedraaid.

De curatoren hebben inmiddels een deal gesloten met het vehikel Roman & Stern, eigenaar van Steps en Superstar, over een doorstart. Die zien dus wel toekomst in de kwakkelende modeketen, ondanks de slechte cijfers.

Curator Vermeeren: “Wat wij van onze kant kunnen zeggen, is dat het plan dat wij gezien hebben en de doorstart die wij met hen hebben gemaakt, levensvatbaar is. Het is nu aan de doorstartende partij om met de gezonde delen te zorgen dat de Etam Groep wel positieve cijfers gaan maken en de werknemers in dienst kunnen blijven. Daar zijn ze hard mee bezig, we zien dat dagelijks - we hebben ook nog dagelijks contact. We hopen dat zoveel mogelijk gezonde winkels open blijven en de keten een goede toekomst krijgt."

Volgens de kopers hangt het aantal winkels dat open mag blijven en het aantal behouden banen samen met de bereidheid van verhuurders om de huren te verlagen. Mogelijk dat hier later vandaag meer over bekend wordt.

 

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore