Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 januari 2010 12:12

'John W. reed zijn geld naar Zwitserland'

Verklaring over BMW vol Bahreinse bankbiljetten De persoonlijk failliet verklaarde Easy Life-directeur John W. heeft mogelijk toch nog geld. Hij zou het geld samen met zijn chauffeur naar Zwitserland gereden hebben. Dossier Easy Life

p>Opmerkelijk

De opmerkelijke verklaring daarover heeft de belangstelling gewekt van de Nederlandse autoriteiten, zo bevestigde officier van justitie Wil van Horen eerder deze week bij het begin van de strafzaak tegen de vier directieleden van het bedrijf wegens miljoenenoplichting en deelname aan een criminele organisatie.

Verre familie

In de getuigenis zegt een ver familielid van medeverdachte Frans O. dat John W. hem ongeveer drie jaar geleden in Zwitserland benaderde om een groot bedrag contant geld op een Zwitserse bank te storten.

'Bahreinse biljetten naar Zug'

De getuige zegt dat hij zelf zag dat Bahreinse bankbiljetten in kratten lagen opgestapeld in de kofferbak van een BMW waarmee John W. en een chauffeur naar Zug in Zwitserland waren gereden.

Achtervolging

De in Zwitserland wonende Nederlandse getuige zegt dat hij de BMW kort heeft gevolgd en zag dat John W. naar een rijtjeshuis reed. Justitie is onder meer geïnteresseerd in het adres van die woning, blijkt uit het proces-verbaal. Om hoeveel geld het precies ging, werd de man niet duidelijk. De getuige legt uit dat hij sindsdien op zoek is gegaan naar tegoeden van Easy Life in Zwitserland en daarom twee keer is bedreigd door onbekenden.

'Irrelevenant'

Officier van justitie Van Horen noemde de verklaring eerder deze week irrelevant voor de strafzaak. Op het moment van de reis naar Zwitserland was John W. waarschijnlijk nog niet betrokken bij Easy Life. Op een verzoek om toelichting gaat justitie niet in.

Verbrast

Rechtshulpverzoeken om meer duidelijkheid over Zwitserse banktegoeden van de betrokkenen bij Easy Life hebben tot dusver geen resultaat gehad. Justitie gaat er daarom vooralsnog vanuit dat het geld van vijfhonderd beleggers is verbrast.

Topnieuws