We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

25 juni 2013 14:22

Zorginstelling Pleyade schrapt 200 banen

Zorginstelling Pleyade schrapt 200 banen

Bij de Arnhemse zorginstelling Pleyade verdwijnen 200 banen. Er wordt steeds minder zorg vergoed en het is de bedoeling dat mensen langer thuis blijven wonen en dus minder snel naar een zorginstelling gaan.

De organisatie verwacht daardoor minder cliƫnten te krijgen en dus is er minder personeel nodig. Dat liet een woordvoerster dinsdag weten.

"Dit hoort bij het herstelplan om in te spelen op de huidige en toekomstige ontwikkelingen. Tijdelijke contracten worden al niet meer verlengd. We hopen zo tot zo min mogelijk gedwongen ontslagen te komen." Er werken momenteel 1100 mensen bij Pleyade.

De instelling overlegt op 9 juli met de vakbonden over een sociaal plan. Eind vorig jaar liep een overleg met vakbond Abvakabo FNV om te komen tot betere zorg bij de instelling, op niets uit.
 

Topnieuws