We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

17 januari 2014 12:25, in:

Nederlandse innovatie in Den Haag

Winnaars TKM-pitches op TEDxBinnenhof

Winnaars TKM-pitches op TEDxBinnenhof

De sprekers voor TEDxBinnenhof zijn zojuist bekend gemaakt. Onder de gelukkigen zijn ook twee winnaars van de Toekomstmakers Pitches. Marjolein Helder van Plant-e en Juliette van der Lof van het Solar Team Eindhoven.

Het thema van TEDxBinnenhof dit jaar is ‘Global Challenges, Dutch Solutions’. Drie juryleden, waaronder onze eigen Jim Stolze en astronaut André Kuipers, brachten de lijst van 25 sprekers terug naar 8 mensen.

De sprekers
De uiteindelijke gelukkigen die op 31 maart op het Binnenhof mogen vertellen zijn:

  • Barry Scholten – Smartpolder
  • Coen van de Steeg – WeHelpen
  • Juliette van der Lof – Solar Team Eindhoven
  • Jeoffrey van der Berg – Flowid
  • Jeroen Rondeel – Blue Innovation
  • Onno van Schayk – Universiteit Maastricht
  • Marjolein Helder – Plant-e
  • Rudi Dieleman – Pectof

Deze lijst kan mogelijk nog worden aangevuld met twee of drie gerenommeerde andere sprekers. Die zullen dan op een later moment worden bekend gemaakt.

Toekomstmakers Pitches
Drie kandidaten zijn goede bekenden van Toekomstmakers. Marjolein Helder van Plant-e en Juliette van de Lof van Solar Team Eindhoven wisten in november 2013 beiden de Toekomstmakers Pitches te winnen. Met die winst maakten ze kans op deelname aan TEDxBinnenhof, dat is ze nu gelukt.

Helder won in de categorie Circular Economy. Zij weet energie op te wekken uit planten en laadt daarmee onder andere mobiele telefoons op. Van der Lof sleepte de prijs in de categorie Green Transport in de wacht. Als het aan haar ligt worden auto's voorzien van zonnecellen.

Ook Coen van de Steeg is een goede bekende van Toekomstmakers. Hij was in het vorige seizoen ook al te zien met zijn idee WeHelpen. Het platform van Van de Steeg verbindt mensen die hulp zoeken en hulp aanbieden. 

Toekomstmakers Pitch: Juliette van der Lof - Solar Team Eindhoven

Toekomstakers Pitch: Marjolein Helder - Plant-e

TEDxBinnenhof is een initiatief om mensen met een slim of innovatief idee een platform te geven. De sprekers hebben het veelal over een grote wereldwijde uitdaging.