We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

16 april 2015 16:11

Willem Middelkoop: goud maakt stille comeback

Willem Middelkoop: goud maakt stille comeback

Hoewel de goudprijs geen duidelijke opleving laat zien, is het edelmetaal volgens Willem Middelkoop aan een opvallende comeback bezig. Bekijk het gratis online seminar op 22 april.

De macht in de financiële wereld verschuift van west naar oost. Daardoor is de Amerikaanse dollar als spil in het financiële systeem onhoudbaar, zegt Willem Middelkoop, de oprichter van het Commodity Discovery Fund en schrijver van onder andere The Big Reset.

Voor de crisis belegden China en de andere BRIC-landen vooral in Amerikaanse staatsleningen. China en Rusland kopen echter op agressieve wijze goud op. De verkoop van het edelmetaal aan particulieren in India blijft de komende jaren toenemen, voorspelde de World Gold Council eerder dit jaar. In Europa halen de centrale banken hun eigen voorraden goud terug en denkt de ECB erover haar goudreserves uit te breiden, mogelijk in een poging om deflatie te bestrijden.

Een nieuwe goudstandaard dient zich volgens Middelkoop aan. In het gratis online seminar dat op 22 april om 20.30 uur wordt uitgezonden op de website van RTL Z beantwoordt hij onder andere de vragen waarom de monetaire macht van west naar oost verschuift en hoe met beleggingen in edelmetalen ingespeeld kan worden op deze bewegingen.

Topnieuws