Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 november 2014 16:13

Volkswagen heeft nu ook waterstofvariant

Volkswagen komt ook met een waterstofauto, te weten de Golf HyMotion. Dat maakte het concern bekend op de Los Angeles autoshow. Volkswagen gaat er vanuit dat de auto in de toekomst in massa geproduceerd kan worden.

Het Duitse concern is niet de eerste met een waterstofwagen. Ook bedrijven als Audi, Toyota en Mercedes zijn met deze nieuwe techniek bezig. Volkswagen claimt iets unieks te hebben. De waterstofauto is een variant op alle andere golfjes die ze bouwen, zoals de benzine, diesel, hybride en volledig elektrische Golf. Deze standaardisering houdt de productiekosten laag en zou massaproductie binnen bereik brengen.

ZIE OOK: Samen stroom opwekken langs de snelweg

Volgens de Nederlandse Waterstof en Brandstofcelassociatie zijn waterstofauto's goed voor het milieu, maar gewoon te duur. ''Het is geen technisch probleem, maar meer een marktprobleem. In Nederland zijn er slechts drie tankstations met waterstof. Daarnaast is het aanbod van waterstofauto's te laag, waardoor de prijs te hoog is voor de consument.''   

De Bovag verwacht niet dat we binnenkort al waterstofauto's in Nederland hebben. ''We zien wel dat steeds meer fabrikanten meegaan met de waterstofhype en serieuzer kijken naar de optie om deze auto’s te produceren, maar het zal nog wel even duren voordat waterstofauto’s op de markt gebracht gaan worden. De ontwikkeling van elektrische auto’s ging ook langzaam',' zegt Paul de Waal van Bovag. 

Bekijk hoe de Golf HyMotion er volgens Volkswagen uit gaat zien:

Topnieuws