We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

26 mei 2014 10:42

Verzekeraars worden steeds duurzamer

Voorzichtig aan worden verzekeraars duurzamer. Dat blijkt uit Eerlijke Verzekeringswijzer, dat is een intitiatief van onder andere Amnesty International, Oxfam Novib en de Dierenbescherming. Het is een variant op Eerlijke Bankwijzer.

Er wordt gekeken naar het beleggingsbeleid van verzekeraars in Nederland. Acht maanden geleden is die zogeheten Eerlijke Verzekeringswijzer gestart. Dan blijkt dat de helft van de verzekeraars in die periode het beleid heeft verbeterd.

De ranglijst van verzekeraars verschilt per thema. Er zijn tien thema's en tien sectoren, zoals mensenrechten, mijnbouw, natuur en milieu.

De verzekeraar die het beleid dan het meeste heeft verbeterd is:

1. ASR
2. Achmea
3. SNS Reaal
4. Aegon
5. APG Loyalis

De minst 'eerlijke' verzekeraars zijn volgens het onderzoek:

1. Delta Lloyd
2. ING 
3. Allianz
4. Generali
5. Legal and General

Opvallend is dat die laatste drie verzekeraars hun moederbedrijf is het buitenland hebben. Dat kan volgens Amnesty International verklaren waarom zij zo laag scoren.

Topnieuws