Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

18 november 2013 10:48

Veel aanbiedingen speelgoed zijn complete misleiding

Sinterklaas wordt door veel speelgoedwinkels beduveld. Aanbiedingen blijken juist prijsverhogingen te zijn, dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Wat dacht u van de 'afgeprijsde' legotrein van 99,99 naar 114,99 euro

"De speelgoedaanbiedingen van Blokker, Bol.com, Intertoys, ToysXL en Wehkamp zijn meestal nep", concludeert de bond. De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar 75 prijzen van populair speelgoed. 

Lego-trein 'afgeprijsd' van 99,99 naar 114,99 euro
17 van de 20 onderzochte aanbiedingen van Bart Smit, Intertoys en Blokker kloppen niet. Een voorbeeld is een Lego-trein bij de Intertoys. De aanbieding is van 124,99 euro voor 114,99 euro, maar in juli kostte dezelfde trein maar 99,99 euro. "Consumenten worden op deze manier in de maling genomen", vindt de bond.

Ook Wehkamp deed hetzelfde trucje met de ‘Lego City kustwachthelikopter’. Afgelopen zomer kostte de helikopter 17,99 euro en in de aanbieding deed Wehkamp alsof het speelgoed flink was afgeprijsd was van 29,99 voor 22,99 euro. 

V&D enige positieve uitzondering
Bol.com zegt zich niet te herkennen in de kritiek van de Consumentenbond. "Wij monitoren continu op prijzen en indien nodig passen wij onze prijzen aan, bijvoorbeeld naar aanleiding van fluctuaties in de markt. Dit doen wij juist om onze klanten de beste prijs te kunnen bieden."

De enige positieve uitzondering is V&D, daar betaalden klanten voor de Lego-trein in de zomer 115,95 euro, nu is dat 89 euro. 

"Om Bart Smit, Blokker, Bol.com, Intertoys, ToysXL en Wehkamp duidelijk te maken dat zij moeten stoppen met nepaanbiedingen stuurt de Consumentenbond de bedrijven een roe en een waarschuwing van Sinterklaas", aldus een woordvoerder. De Consumentenbond heeft op de website een meldpunt geopend waar mensen misprijzen kunnen melden.

 

Topnieuws