We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

02 februari 2015 11:16

'Particulier belegt ook op basis van imago'

'Particulier belegt ook op basis van imago'

Particuliere beleggers laten zich bij de keuze voor aandelen naast de winstverwachting ook leiden door het imago van het bedrijf.

Dat blijkt uit onderzoek van Maastricht University. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat beleggers bereid zijn in merken of bedrijven te investeren waar ze zelf affiniteit mee hebben, terwijl aandelen van een concurrerend bedrijf mogelijk lucratiever zijn. Ook het feit dat een bedrijf bijvoorbeeld Nederlands is, kan voor Nederlandse beleggers de doorslag geven om er aandelen van te kopen.

Volgens onderzoeker Arvid Hoffmann spelen dergelijke keuzes vooral in het onderbewuste. ,,Zodra beleggers er bewust van worden, keren ze terug naar wat de standaard economische theorieën van ze verwachten, namelijk dat ze zoveel mogelijk financiële winst proberen te behalen."

Topnieuws