We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

17 november 2014 10:35

Kadaster registreert 45% meer verkochte woningen

Kadaster registreert 45% meer verkochte woningen

Het aantal verkochte woningen neemt in alle provincies flink toe, meldt het Kadaster. De organisatie registreerde in oktober 14.353 verkochte woningen, een stijging van 44,6% ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

In vergelijking met september bedraagt de groei 10,8%.

Van alle woningtypen namen het aantal verkopen toe, zowel op jaar- als maandbasis. Vrijstaande woningen gingen het meest van de hand.

Vergeleken met oktober 2013 lieten alle provincies groei zien. Ten opzichte van september was alleen in Drenthe sprake van een daling.

Het Kadaster meldt ook dat het aantal geregistreerde hypotheken met bijna 35% toenam op jaarbasis en dat er gedurende de maand 216 executieveilingen plaatsvonden, bijna 10% meer dan een jaar terug.

Topnieuws