Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

15 september 2015 08:58

ING whatsappt over Miljoenennota met geïnteresseerden

ING whatsappt over Miljoenennota met geïnteresseerden
'Want geldzaken moeten vooral praktisch zijn'

ING vertaalt dit jaar de Miljoenennota naar 'begrijpelijke consumententaal' op WhatsApp. Bep, zoals het fictieve personage heet, vindt dat de nota wel wat gemakkelijker kan. "Want geldzaken moeten vooral praktisch zijn."

"Bep volgt Prinsjesdag elk jaar met veel plezier. Want de Oranjes en de eigen portemonnee, zijn misschien wel de twee belangrijkste onderwerpen tijdens haar koffie met de buurvrouw", schrijft de bank.

Klanten kunnen de bank appen met persoonlijke vragen over de Miljoenennota. En waar Bep er zelf niet helemaal meer uitkomt, heeft ze nog een troef: haar zoon Mark zit met zijn ING-collega’s klaar met raad en daad.

Twaalf uur lang bereikbaar
Het is de eerste keer dat een bank WhatsApp inzet als promotiemiddel. Het bedrijf gebruikt de informatie uit de uitgelekte nota om klanten te adviseren. Een team van economen, fiscalisten en financieel planners zitten klaar om persoonlijk alle vragen te beantwoorden. 

Klanten kunnen vanaf 8 uur bij de bank terecht met hun vragen via het nummer 06-83942970. 's Avonds om 8 uur zet Bep haar mobiel weer uit en een pan piepers op. 

Topnieuws