Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 april 2015 18:16

Het rommelt binnen de top van De Telegraaf

Het rommelt binnen de top van De Telegraaf

De directie van de Telegraaf Media Groep zou aan een reorganisatie werken waarbij 40 redacteuren hun baan verliezen. Ook hoofdredacteur Sjuul Paradijs zou op de schopstoel zitten.

Directeur Harry de Wit van TMG landelijke media werkt momenteel intensief aan een nieuwe structuur voor landelijke printmedia, aldus De Wit maandag tegen Dow Jones Nieuwsdienst. "Die structuur is er nu nog niet. Ik kan nu dan ook nog niets over de inhoud zeggen. Zelf heb ik wel een termijn voor ogen wanneer we met die structuur naar buiten treden, maar die is niet openbaar", aldus De Wit. De Wit bestudeert een nieuwe structuur voor printtitels als De Telegraaf, Privé en Vrouw. Regionale titels titels blijven in deze dynamiek buiten beschouwing.

Zondag meldde Villamedia op basis van drie verschillende bronnen een harde aanvaring tussen Telegraaf-hoofdredacteur Sjuul Paradijs en De Wit. De hoofdredacteur wilde weten wat er waar was van het gerucht dat De Wit zou werken aan een reorganisatie waarbij 40 redacteuren van de Telegraaf hun baan verliezen, te beginnen met de hoofdredactie, aldus de Villamedia-website. 

Bronnen van RTL Z vertellen dat er voor de jaarvergadering van donderdag 23 april een harde sanering komt bij de krant. Volgens geruchten wordt ook de hoofdredacteur niet gespaard. 

Een woordvoerster van TMG bevestigt dat er is gepraat. "Er zijn vanuit de redacties vragen gekomen, omdat men wilde weten wat de stand van zaken was en naar aanleiding daarvan is de redactieraad ingelicht", aldus de woordvoerster. Zij spreekt evenwel niet van een harde aanvaring. Volgens villamedia was het echter een allesbehalve vriendelijk gesprek tussen de hoofdredactie van de krant en de directeur.

De Wit heeft Paradijs duidelijk gemaakt dat er, zoals aangekondigd in december, een reorganisatie op komst is, maar dat de inhoud nog niet vast staat.

Topnieuws