Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 maart 2015 13:55, in:

Meer loon voor top financials

Hamers: loonsverhoging nodig voor talent

ING, ABN AMRO en Nationale-Nederlanden hebben de afgelopen dagen bekendgemaakt dat hun bestuur meer gaat verdienen. Volgens bestuursvoorzitter Ralph Hamers is dat nodig om talent te behouden en te kunnen aantrekken. Hella Hueck voelt hem aan de tand op de Nationale Carrièrebeurs.

ING kondigde gisteren aan dat het loon voor de top vanaf dit jaar met 28 procent wordt verhoogd. Staatsbank ABN AMRO volgde vanochtend met een bijna 17 procent hoger loon voor het bestuur behalve Gerrit Zalm.

Hamers van ING snapt dat er ophef is over de beloning. "Het zijn grote bedragen waar we het over hebben. Maar uiteindelijk kijkt de raad van commissarissen van ING - die gaan hierover - naar wat stelt ING voor, hoe groot is dat bedrijf en wat voor een talent is hiervoor nodig. Dat is niet beperkt tot Nederland. En dan moet je concurrerend zijn met spelers in de wereldmarkt. Daarop moet je je beetje aanpassen."

Hamers wijst erop dat ING in de beloning internationaal nog steeds achterloopt. "[Het hogere loon] is een van de ingrediënten om ervoor te zorgen dat we in de toekomst een succesvolle bank hebben."