We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 maart 2015 15:55, in:

Meer loon voor top financials

FNV Finance: ING en NN vervallen in oude gedrag

FNV Finance: ING en NN vervallen in oude gedrag

Nu de staatsteun is afgelost, vervalt de top van ING weer in het oude gedrag van 'meer, meer, meer'. Dat stelt FNV Finance in reactie op de loonsverhoging voor de top van de bank. Ook de loonsverhoging van Nationale-Nederlanden valt niet in goede aarde.

"De top lijkt totaal gespeend te zijn van maatschappelijke zelfreflectie en leeft in een eigen werkelijkheid. Los van wat op de werkvloer, bij de klanten en op straat leeft", zegt bestuurder van de vakbond Gerard van Hees.

De vakbond is voor een maximalisering van het loon van de top met een factor 20. "De hoogste inkomens mogen daarbij, inclusief bonussen, niet meer dan twintig keer zo hoog als de laagste inkomens in een bedrijf zijn", legt de bond uit. "Daar voldoet het nu totaal niet aan. Voor beide bedrijven zouden de laagste salarissen dan eigenlijk verdubbeld moeten worden."