Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

07 maart 2016 16:13

Een goede werksfeer is belangrijker dan een hoog salaris

Een goede werksfeer is belangrijker dan een hoog salaris

Leuke collega's en een goede sfeer of meer geld? Voor veel mensen is de keuze makkelijk gemaakt. Slechts tien procent van werkend Nederland is bereid om een goede sfeer op het werk in te ruilen voor meer loon. Tijd dus om er meer aandacht aan te besteden.

De meeste Nederlanders zijn 40 jaar lang het grootste deel van hun tijd kwijt aan werken. Om geld te verdienen, zou je denken. Toch blijkt uit onderzoek van marktonderzoekbedrijf Ruigrok | NetPanel dat de meeste Nederlanders een goede werksfeer belangrijker vinden dan de hoogte van hun salaris.

“Werk is inmiddels zoveel meer dan brood op de plank krijgen. Het biedt ons, als het goed is, zelfontplooiing, plezier en dikwijls zelfs vriendschappen,” zegt Marnix Geus daarover. Geus is mede-oprichter en eigenaar van HPB Companies en schreef het boek MensenHandel, waarin hij concludeert dat het een stuk leuker kan op de werkvloer.

Geus is van mening dat werkgevers en werknemers nog te vaak een ongezonde relatie met elkaar hebben. “Gelddenken prevaleert vaak, terwijl je als ondernemer met je werknemers bezig moet zijn. We spreken nog altijd in termen van bazen en personeel, de werkvloer is heel hiërarchisch. Daar moeten we ons van bevrijden, het belemmert niet alleen onze persoonlijke groei maar hierdoor ook de groei van organisaties.” Hoe voorkom je dat? Vier manieren om een betere sfeer te creëren op de werkvloer. 

1: Geef medewerkers meer verantwoordelijkheid
Op dit moment voeren werknemers vaak nog door anderen bedachte ideeën uit. Volgens Geus moet dat anders. “Veel werknemers herhalen een trucje dat iemand anders heeft bedacht. Als ze daar blij van worden, hoor je mij niet klagen. Maar het is bijna een soort fabriekssetting. We zijn een diensteneconomie, met veel hoogopgeleiden mensen. We moeten naar een situatie toe waarin mensen zelf nieuwe producten en diensten verzinnen en daadwerkelijk bijdragen aan de ontwikkeling van het bedrijf.”

Mensen meer verantwoordelijkheid geven en vertrouwen in hun talent, daar draait het volgens Geus allemaal om. De organisatie moet meer bottom-up zijn, werknemers moeten met hun eigen ideeën kunnen komen. “Als we het talent van werknemers onderschatten en ze als kinderen behandelen, gedragen ze zich daar ook naar. Je houdt mensen daarmee klein.” En dat terwijl alle kennis in een organisatie juist nodig is. “Als werkgever moet je werknemers veel meer betrekken.”

2: Creëer transparantie en vertrouwen
Meer betrekken betekent ook dat je zo transparant mogelijk bent. Transparantie creëert vertrouwen bij werknemers, en dat is een belangrijk criterium voor succes. “Dat klinkt heel soft, maar het heeft naast een ethische ook een economische reden. Als je geen vertrouwen hebt, moet alles binnen een bedrijf gecheckt worden. Controleren is ontzettend duur, daar moet je mensen voor aannemen, en je verspilt er ontzettend veel tijd mee,” zegt Geus. “Dat is dus dubbel zonde.”

Er zijn genoeg voorbeelden van bedrijven die het wel goed doen. Geus noemt LinkedIn, Zappos en het Braziliaanse Semco, maar heeft ook een Nederlands voorbeeld. “De chocoladeproducent Tony’s Chocolonely. Daar geven ze veel verantwoordelijkheid aan hun werknemers, ze werken echt van binnenuit. Hun eigen team vinden ze het belangrijkst, ze geven heel veel vrijheid en zijn creatief in hun arbeidsvoorwaarden. Daar komen mensen hun bed voor uit.”

3: Draag een boodschap uit
Wat Tony’s ook een goed voorbeeld maakt is de boodschap die het bedrijf uitdraagt. “Bijzonder is dat ze streven naar een honderd procent slaafvrije chocolade, ze hebben dus een social cause. Mensen willen er daarom graag werken omdat ze bijdragen aan een betere wereld. Zeker millennials, mensen die tussen 1980 en 2000 zijn geboren, willen werken voor organisaties die werkelijk iets bijdragen,” vertelt Geus.

4: Zorg voor een inspirerende werkplek
Tot slot hamert Geus erop dat het kantoor er niet uit mag zien als een inrichting, maar als een inspirerende ontmoetingsplek. “Mensen moeten er informeel kunnen samenwerken. In een ideaal kantoor hangt een goede sfeer, wordt geen automaatdrab geschonken en worden mensen niet gecontroleerd op hun aanwezigheid. Waarom zou je willen dat ze van 9 tot 5 op kantoor zitten? De werkomgeving moet een plek zijn waar je graag wil zijn.”

Topnieuws