Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

31 maart 2014 13:13, in:

Nederlandse innovatie in Den Haag

Economie stimuleren door wereldproblemen op te lossen

Economie stimuleren door wereldproblemen op te lossen
Hans Wijers

Het Icoonproject van Economische Zaken wil Nederlandse innovators koppelen aan ministers. Samen moeten zij de wereld beter maken én de Nederlandse economie een handje helpen. Toekomstmakers praat op TEDx Binnenhof met Hans Wijers over het project.

Over 15 tot 20 jaar is er aanzienlijk meer voedsel en water nodig dan nu, zegt Hans Wijers. De oud-minister is voorzitter van de jury van het Icoonproject van Economische Zaken. "Met Nederlandse technologie kunnen we proberen die problemen op te lossen, maar kunnen we ook een bijdrage leveren aan de economie."

Elke jaar kiest het kabinet drie innovatieve projecten. "Een minister wordt eigenaar van zo'n project. Hij committeert zich voor drie jaar aan de toekomst van zo'n project en gaat het aanjagen bij collega's en in Europa", zegt Wijers.

Wie denkt in aanmerking te komen voor het project, kan zich hier aanmelden. "Als je heel goed bent, op internationale schaal een bijzondere bijdrage levert en daarmee de Nederlandse economie stimuleert", kom je met jouw project misschien wel door de strenge selectie van de jury.