We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 maart 2015 15:19, in:

Meer loon voor top financials

De Unie vindt hoger loon voor top ING "gemiste kans"

De Unie vindt hoger loon voor top ING "gemiste kans"

De verhoging van de salarissen van de top van ING met ruim 28 procent is een gemiste kans. Dat zegt voorman van vakbond De Unie Reinier Castelein.

Met ingang van januari 2015 wil ING de vaste salarissen van alle drie bestuursleden verhogen. De bestuurders maken daarnaast kans op een flexibele beloning van eenvijfde van het basissalaris.

ZIE OOK: Meer loon en zicht op bonus voor top ING

Castelein vindt dat het geld voor de salarisverhoging beter had kunnen worden geïnvesteerd in goede werk-naar-werktrajecten voor de medewerkers van ING.

"Het is wrang om te moeten constateren dat de inkomenszekerheid van de top nu groter is geworden terwijl de werkvloer in meer onzekerheid terecht komt”, aldus Castelein.

ING maakte dit najaar bekend 2800 banen te schrappen, omdat de bank meer gaat inzetten op internetbankieren. Daardoor zijn er minder mensen nodig. In de jaren daarvoor verdwenen ook al duizenden banen bij het financiële concern.