Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

03 september 2015 16:30

Beleggingsapp Bux sleept 1,7 miljoen euro binnen

Beleggingsapp Bux sleept 1,7 miljoen euro binnen

De Nederlandse app voor beginnende beleggers, Bux, heeft 1,7 miljoen euro opgehaald. De mannen achter de app hebben een missie: de beurs van haar saaie imago afhelpen.

Snap je niet zo veel van de beurs, maar wil je toch leren beleggen? Daar hebben Nederlandse ondernemers iets leuks op bedacht: de app Bux. Een gouden greep lijkt het, want de app is nog geen jaar oud en heeft al 200.000 gebruikers in Nederland en Groot-Brittannië. 79 procent van de gebruikers heeft nauwelijks tot geen beleggingservaring. 

Wie nog niet met geld wil beleggen maar het wel wil leren, begint binnen de app met ‘Fun Bux’. Wie al wel met het serieuze geld aan de slag wil wordt ‘Serious Bux’-klant. Aan dat laatste gedeelte verdient de start-up zijn geld: door minimaal 25 cent transactiekosten te vragen als je een trade opent of sluit. Met deze inkomsten maakt het bedrijf overigens nog geen winst. 

Beurs wordt game
Waar komt de nieuwe zak geld vandaan? Onder meer van - lead investor - Initial Capital. Het is een bijzondere move, want normaal investeert Initial Capital vooral in games. En nu kiest de investeerder dus voor een fintechbedrijf, een nieuwe techstart-up in de financiële sector.

Maar zo gek is dat niet, zegt woordvoerder Niels Vrijhoeven: "Elon Musk heeft Silicon Valley naar auto-industrie gebracht en wij doen eigenlijk hetzelfde met de beurs. Voorheen zag iedereen de beurs toch als iets serieus, ingewikkelds en saais. Voor mannen in stropdassen. Maar nu zie je dat de beurs gedomineerd wordt door disruptieve bedrijven en dan moet je daar anders mee omgaan. Wij hebben de beurs gegamificeerd. Van de 18 collega’s komen er maar drie van een bank en we hebben ook echte game-ontwikkelaars in dienst, dat zegt toch wat."

Met de investering wil Bux gaan uitbreiden in het buitenland. Volgende stap: Duitsland. Daarna volgen de Scandinavische landen, Frankrijk, Italië en Spanje. 

Topnieuws