We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

01 augustus 2014 16:02

Banken verlagen de spaarrente verder

Banken verlagen de spaarrente verder

Voor de tweede maand op rij hebben veel banken hun spaarrentes verlaagd. De gemiddelde rente op een vrij opneembare spaarrekening daalt zelfs al naar 1,3 procent.

In juni verlaagden al 15 banken hun spaarrentes. In de maand juli volgende nog eens 15 spaarbanken dit voorbeeld”, licht Amanda Bulthuis van de financiële vergelijkingssite Geld.nl toe. De gemiddelde rente op een vrij opneembare spaarrekening daalde in juli van 1,35 naar 1,31 procent. Begin juni stond deze rente nog op 1,38 procent.


De renteverlagingen blijven niet beperkt tot de vrij opneembare spaarrekeningen. Ook je geld vastzetten op een deposito levert steeds minder op. De gemiddelde rente op een 1-jaars deposito staat nu op 1,34 procent. Bij de 5-jaars deposito is in juli een daling zichtbaar van 2,1 naar 2 procent. 

Lees ook: sparen kost steeds meer geld

Topnieuws