We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

28 augustus 2015 09:25

Apple presenteert iPhone 6S op 9 september

Apple presenteert iPhone 6S op 9 september

Apple presenteert woensdagavond 9 september om 19.00 Nederlandse tijd de nieuwe iPhone 6S. De smartphone wordt volgens de geruchten voorzien van een betere camera en de Force Touch-technologie van de Macbook en Apple Watch.

Door Force Touch herkent het scherm hoe hard de gebruiker drukt, waardoor je bijvoorbeeld bij zacht en hard drukken een verschillende actie onderneemt. Denk bijvoorbeeld aan zacht drukken om een video normaal door te spoelen en hard drukken om een video snel door te spoelen. Force Touch is ook al beschikbaar in de trackpad van de nieuwe Macbook en het scherm van de Apple Watch.

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus worden op 9 september in San Francisco gepresenteerd. Op de uitnodiging die Apple naar de pers heeft gestuurd, staat de slimme assistent Siri. "Hey Siri, give us a hint", zo schrijft Apple op de uitnodiging. Mogelijk presenteert Apple nog meer dan enkel de smartphones, zoals de nieuwe Apple TV, maar dit is vooralsnog onbekend.

De verwachting is dat de iPhone 6S (Plus) hetzelfde uiterlijk als de iPhone 6 (Plus) krijgt, en naast Force Touch ook van betere camera's wordt voorzien. Het aantal megapixels van de camera aan de achterzijde wordt verhoogd van 8 naar 12, waarmee gebruikers in 4K kunnen filmen. De selfiecamera krijgt naar verluidt een betere sensor die is geschikt om selfies in het donker te maken.

Topnieuws