Ga naar de inhoud
Online Seminar

Kijk terug: Beleggen tijdens hoge inflatie? In deze 11 aandelen liggen kansen

Beursexperts Bob Homan en Sander van Baren over beleggingskansen Beeld © RTL Z Online Seminar

Het zijn roerige tijden. In de wereld en daarmee op de beurs. Of dit wel een geschikt moment is om te (beginnen met) beleggen? Topbelegger Bob Homan (vermogensbeheerder ING) en Sander van Baren (hoofd Sprinters ING) bespreken waar potentiële kansen liggen. Tijdens het online seminar van maandag 25 april jl. deelden ze elf aandelen, sectoren en thema's die dit moment je aandacht verdienen, welke markten interessant zijn en of sprinters een aanrader zijn.

De inflatie is torenhoog. Inmiddels zitten we rond de 12% wat nogal wat met onze koopkracht doet. Dikke kans dat dit soort cijfers je weerhouden om de beurs te betreden. Vermogensbeheerder Bob Homan vindt het begrijpelijk nu we ons in een moeilijke markt begeven. Een markt waarin de rente op spaarrekeningen 0% of zelfs negatief is. Toch liggen er beleggingskansen. Samen met Sander van Baren, hoofd Sprinters bij ING, maakte hij een ronde langs de elf beleggingscategorieën en stipt aandelen met potentie aan.

Verder ging Van Baren in op beleggen met hefbomen. Wat is het? Wat kun je ermee? En waarom kun je beter voorzichtig met hoge hefbomen zijn? Stuk voor stuk tips waarmee in het RTL Z Beursspel kan worden geoefend om daarna goed voorbereid de beursvloer te betreden.

Het online seminar werd door Janneke Willemse gepresenteerd.

Kijk hier het seminar terug

Beleggen voor beginners: doe mee aan het Beursspel

Overweeg je om de beursvloer op te gaan, alleen voel je in eerste instantie iets voor het credo 'oefening baart kunst?' Dan is het RTL Z Beursspel iets voor jou. Van dinsdag 19 april t/m vrijdag 27 mei wordt het beleggingsspel gespeeld. Doe ervaring met beleggen op zonder financiële risico's te lopen. Het oefenen doe je namelijk met €100.000 speelgeld. Houd het beursnieuws in de gaten, (ver)koop aandelen en trek lering uit gemaakte keuzes. Eindig je na de spelperiode met de hoogste beleggingsportefeuille in het klassement, dan win je de dag van je leven.

Tussen 14 april en 3 juni praten Janneke Willemse, Jim Tehupuring en Durk Veenstra je elke donderdag om 9:45 en vrijdag om 9:15 op tijdens Beursspel TV op RTL Z bij over het laatste beursnieuws en geven de deskundigen specifieke speltips, zodat je je rendement kunt vergroten én hoe je na het Beursspel de stap zet om in het echt te beleggen.

Meld je hier aan voor het Beursspel

RTL Z Online Seminars

Jaarlijks organiseert RTL Z diverse online seminars over ondernemen, beleggen en meer. In deze seminars kunnen kijkers zelf vragen stellen aan de deskundigen in de studio en moderatoren achter de schermen. 

Kijk voor het hele programma op rtlz.nl/seminar

Kijk
Lees ook:
Kijk terug: Willem Middelkoop blikt vooruit op 2022