Ga naar de inhoud
MKB Ondernemerscafé

Hoe Charlotte van 't Wout plannen realiseert die ze eigenlijk niet durft

Antoin Peeters en Charlotte van 't Wout Beeld © RTL Z

Ondernemers hebben vaak tientallen ideeën, maar zijn slecht in het uitvoeren ervan. Charlotte van ’t Wout weet als geen ander haar plannen te realiseren. Hoe ze te werk te gaat vertelt ze bij het MKB Ondernemerscafé.

Aan het begin van een proces bedenkt Van 't Wout wat ze over twee jaar bereikt wil hebben. Vervolgens gaat ze terugrekenen. "Dan ga ik ook heel specifiek bedenken wat ik wil, bijvoorbeeld hoeveel producten ik wil verkopen en hoe groot mijn team moet zijn." 

Dan komt ze automatisch uit bij de allereerste handeling die ze moet doen. En dan volgt de uitdaging: zet de eerste stap.

Durven doen 

Van 't Wout schrijft in dit proces alles uit wat ze moet doen. Dat levert haar een hele lange lijst op. Om stress te vermijden kiest ze één ding per dag wat ze kan gaan doen.

Heel veel mensen hebben zo'n to-dolijstje. Het gevaar ervan is dat veel dingen doorschuiven omdat je ze niet durft, zegt Van 't Wout. Zij spreekt liever van een een to-dare lijstje. Daarmee kun je elke dag kiezen om te doen wat je niet durft. "Stel, je vindt het eng om in de pers te komen. Dan is een persbericht schrijven typisch iets dat je op je to-darelijstje zet."

Guido
Meer MKB Ondernemerscafé
Guido Weijers: Waarom ondernemers gelukkiger zijn dan werknemers

Praktijk en Brand

In de chaos van alledag is het ook voor Van ’t Wout lastig om haar ideeën in de praktijk te brengen. Vaak ziet ze dat ze alleen maar bezig is om kleine taakjes te doen en brandjes te blussen. "Maar dan ga ik weer even zitten en stel ik de vraag: waar wil ik over twee jaar zijn en wat zou ik moeten doen?" En dan stuurt ze bij.

MKB Ondernemerscafé

In het MKB Ondernemerscafé van RTL Z ontvangt Antoin Peeters bijzondere en succesvolle ondernemers. Op steeds een wisselende unieke locatie delen de gasten van Antoin hun tips om succesvol te ondernemen. 

Het MKB Ondernemerscafé is elke donderdag te zien om 7.30 en 16.30 op RTL Z.