MKB Ondernemerscafé

Succesvol ondernemen met de juiste focus, volgens Kelly Weekers

22 mei 2019 15:51
Coach en psycholoog Kelly Weekers Beeld © MKB Ondernemerscafé - RTL Z

Oud-miss Nederland Kelly Weekers coacht ondernemers. In haar praktijk ziet ze dat ondernemers het vaak lastig vinden om de juiste focus te vinden en vooral te houden. De ervaren psychologe en ondernemer vertelt in het MKB Ondernemerscafé van RTL Z hoe je de juiste focus vindt en vasthoudt als ondernemer.

Focus is volgens coach en psychologe Kelly Weekers een hot topic voor ondernemers. Het is vaak een uitdaging om de juiste focus te vinden en vast te houden binnen je onderneming. En dat is volgens Weekers ook niet zo gek in de wereld van vandaag.

Dankzij alle digitale middelen kunnen we immers altijd en overal aan het werk zijn. Daarom geeft Weekers een aantal praktische handvatten om de focus in je onderneming te bewaken. 

Focus helpt je om nee te zeggen

"Elke dag dag komen er afleiders binnen, vermomd als kansen en mogelijkheden", volgens Weekers. Van netwerkborrels tot creatieve ideeën en van koffieafspraken tot mooie proposities van opdrachtgevers of klanten. Het vinden van de juiste focus helpt je om door al die kansen heen te zien welke mogelijkheden de moeite waard zijn en welke niet. 

Focus helpt je volgens Weekers niet met 'ja' zeggen tegen die kansen waar je voor wilt gaan. Het helpt je vooral met 'nee' zeggen tegen alle andere kansen en mogelijkheden, 'omdat je dat ene idee echt tot bloei wilt gaan brengen'.

Miniatuurvoorbeeld
MKB Ondernemerscafé

Zo brengen succes en geld je ook geluk, volgens Kelly Weekers

Wat is je hogere doel? 

Volgens Weekers vind je de juiste focus onder meer door heldere doelen voor jezelf te stellen: "Bepaal voor jezelf waar je over een jaar wilt staan." Stel jezelf de vraag wat je hogere doel, wat je 'purpose' is. 

Vervolgens kun je dat hogere doel vertalen naar kleinere doelen. Van kwartaaldoelen tot maand-, week- en zelfs dagdoelen. Op die manier zorg je ervoor dat je niet in de valkuil valt van die drukte en ad hoc keuzes moet maken, volgens Weekers. Zo blijf je ook productief. "En ik denk juist wanneer je de focus behoudt en productief bent, je snel succesvol kan worden."

MKB Ondernemerscafé

In het MKB Ondernemerscafé van RTL Z ontvangt Antoin Peeters bijzondere en succesvolle ondernemers. Op steeds een wisselende unieke locatie delen de gasten van Antoin hun tips om succesvol te ondernemen. 

Het MKB Ondernemerscafé is elke donderdag te zien om 7.30 en 16.30 op RTL Z.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van