Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 september 2017 17:27

EU-parlement stemt in met Junckers gratis wifi

Het plan van Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker voor gratis wifi voor 6000 Europese dorpen of gemeenten is een stapje dichterbij gekomen. Het Europees Parlement heeft goedkeuring gegeven voor de plannen.

Als de Raad van de Europese Unie ook kan leven met Junckers 120 miljoen euro kostende plan, dan komt het er ook echt. Dat besluit wordt op 9 oktober verwacht.

De plannen zoals die vandaag zijn goedgekeurd zijn wel iets gewijzigd ten opzichte van Junckers oorspronkelijke voorstel. Na onderhandelingen tussen het parlement en de Commissie zijn er enkele amendementen toegevoegd.

Gegevens niet naar derde partijen

Een van de toevoegingen is dat (persoons-)gegevens die gebruikers van de wifi-netwerken achterlaten, niet gebruikt mogen worden voor commerciële doeleinden, zoals het verspreiden van reclame. De gegevens mogen ook niet aan andere partijen worden verstrekt

Er valt overigens nog wel het nodige af te dingen op de plannen van Juncker. Eerder al zetten we de belangrijkste addertjes onder het gras voor je op een rij. Die lees je hier terug

Topnieuws