Jojo-effect

Bitcoin tikt de 50.000 dollargrens weer aan

23 augustus 2021 09:53 Aangepast: 23 augustus 2021 10:01
Reclame voor bitcoin bij een bushalte in Hongkong. Beeld © Getty

Na een flinke dip in de zomer is bitcoin bezig met een comeback. Voor het eerst sinds mei is de cryptomunt weer meer waard dan 50.000 dollar (ruim 42.000 euro).

Bitcoin passeerde maandagochtend de magische grens van een halve ton, volgens CoinMarketCap. Die website houdt verschillende platforms in de gaten waarop cryptomunten worden verhandeld.

Volgens CoinMarketCap noteerde bitcoin maandagmorgen op 50.315 dollar. 

Snel rendement

Bitcoin bereikte in april een record van bijna 65.000 dollar, gedreven door onder andere optimisme over de groeiende vraag van institutionele beleggers. Daarnaast werd er veel in bitcoin geïnvesteerd in de hoop snel rendement te halen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlandse 'Bitcoin Family' verstopt hun vermogen op vier continenten

Vervolgens ging de koers hard omlaag, tot onder de 30.000 dollar.

Meer dan een ton?

Dat kwam volgens deskundigen onder meer doordat producent van elektrische auto's Tesla stopte met het accepteren van betalingen in bitcoins vanwege milieuzorgen. Daarnaast besloot de Chinese overheid om streng op te treden tegen zogeheten miners, delvers van cryptomunten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Chinese centrale bank blijft cryptomarkt hard aanpakken

Naast bitcoin werden ook andere tokens als ether en cardano fors meer waard. De laatste paar maanden tonen de cryptomarkten al aanhoudend herstel. Een duidelijk aanwijsbare reden voor de stijging is er niet.

Door de recente opleving van virtuele munten zijn langetermijnvoorspellingen, waarin bitcoin meer dan 100.000 dollar waard kan worden, weer in zwang.

RTL Z / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van