Tweede cryptomunt

Cryptomunt ether bereikt recordhoogte: koers verdrievoudigd sinds januari

03 april 2021 15:09 Aangepast: 03 april 2021 20:07
Een Ethereum-automaat in Hong Kong. Beeld © PA Media

Niet alleen de bitcoin, maar ook andere cryptovaluta rijzen dit jaar de pan uit. De ether is in de afgelopen maanden in waarde verdrievoudigd. Vandaag steeg de koers naar 2144 dollar (1823 euro). Een record.

Sinds de zomer van vorig jaar is de op een na belangrijkste cryptomunt aan een enorme opmars bezig. In juli schommelde de prijs nog rond de 250 dollar. Sindsdien is de prijs dus meer dan 8 keer over de kop gegaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Musk houdt woord: Tesla te koop met bitcoins

De koerssprong van de laatste dagen heeft mogelijk te maken met een aankondiging van creditcard- en betaalgigant Visa. Het bedrijf liet weten bepaalde transacties uit te gaan voeren via de Ethereum-blockchain, de technologie waarop ook de ether is gebouwd.

Daarnaast zei miljardair Mark Cuban deze week veel ethers in bezit te hebben. Hij voegde daaraan toe dat die cryptomunt het meest lijkt op echte valuta. 

240 miljard

Inmiddels zijn alle ethers bij elkaar al zo'n 240 miljard dollar waard. Dat verbleekt nog wel bij de waarde van alle bitcoins: die komt uit op meer dan 1100 miljard dollar.

De afgelopen maanden steeg de koers van 's werelds grootste en bekendste cryptomunt naar astronomische hoogten. 1 bitcoin is nu bijna 60.000 dollar waard. In februari was dat nog de helft. En een jaar geleden betaalde je voor een bitcoin 'slechts' 7000 dollar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van