Iets onder 18.000 dollar

Vlak voor bereiken recordstand daalt koers bitcoin flink

26 november 2020 08:29 Aangepast: 26 november 2020 10:19
Beeld © ANP

Cryptomunten als bitcoin en ether hebben weer flink aan waarde verloren, na de opmars de laatste weken. Bitcoin verloor in een etmaal bijna 9 procent aan waarde.

Toch is het tot nu toe een uitstekend jaar voor cryptobeleggers. Alleen de bitcoin is al twee keer meer waard geworden, sinds het begin van dit jaar.

De huidige koers schommelt nu zo rond de 15.000 dollar. Maar de recente koersschommelingen voeden speculaties over de houdbaarheid van de crypto-hausse. 

20.000 dollar

Kenners menen dat de daling niet vreemd is. De bitcoin schurkte de afgelopen weken tegen de hoogste stand ooit van bijna 20.000 dollar aan. Dan is het normaal als er een stapje terug wordt gedaan, beleggers lijken winst te willen nemen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bitcoin bijna op hoogste stand ooit

Ook wordt als reden voor de daling gewezen op de bezorgdheid over mogelijk strakkere cryptoregels in de Verenigde Staten.

Omarmd

Volgens sceptici lijkt zich een herhaling van drie jaar terug voor te doen. Toen spatte de cryptobubbel hard uiteen en verloren de munten in rap tempo aan waarde. Volgens liefhebbers van crypto's is de situatie nu niet meer te vergelijken met de situatie toen, omdat de digitale munten steeds meer worden omarmd.

Zo is er een groeiende interesse vanuit traditionele partijen als Fidelity Investments en JPMorgan Chase. Deze week nog lanceerde Van Eck Associates een bitcoin-ruilbon op de Deutsche Börse Xetra-exchange. Verder maakte betalingsbedrijf PayPal eerder bekend zijn klanten toegang te zullen geven tot crypto's.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bitcoin schiet naar jaarrecord met hulp van PayPal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van