Recordstand in zicht

Bitcoin bijna op hoogste stand ooit

24 november 2020 14:08 Aangepast: 24 november 2020 14:26
Een bitcoinautomaat in Hong Kong. Beeld © Getty Images

De koers van cryptomunt bitcoin bereikte vandaag bijna de hoogste stand ooit. De koers tikte even de 19.000 dollar aan, iets wat bijna drie jaar geleden voor het laatst gebeurde. De recordstand van 19.783 dollar, van december 2017, is dus in zicht.

Rond het middaguur stond de koers op 18.967 dollar. De waarde van de bekendste cryptomunt steeg dit jaar met ongeveer 160 procent. Vorige week werd de grens van 18.000 dollar al doorbroken, een stand die we voor het laatst zagen in diezelfde maand in 2017.

In oktober steeg de koers van de munt ook al flink doordat betaaldienst PayPal betalingen in cryptovaluta gaat faciliteren. De verwachting is dat de digitale munt steeds breder geaccepteerd zal worden.

Daarnaast is er door steunmaatregelen vanuit overheden en centrale banken zoveel geld voorhanden, dat er ook steeds meer geld in risicovollere investeringen wordt gestoken.

Tenslotte is er een groep mensen die verwacht dat bitcoin, net als goud, een goede investering is omdat die niet vatbaar is voor inflatie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van