Ga naar de inhoud
Cryptocurrency

50 Cent is tóch geen bitcoinmiljonair

Beeld © Getty images

Toen in januari bekend werd dat rapper 50 Cent voor 8 miljoen dollar aan vergeten bitcoin zou bezitten, waren ze bij de Amerikaanse financiële instellingen maar wat geïnteresseerd. Uiteindelijk bleek er van de grote verhalen van de rapper niet veel waar.

In januari schreven verschillende Amerikaanse media dat 50 Cent ondanks een flinke flop toch miljoenen had overgehouden aan zijn album 'Animal Ambition' uit 2014. De reden: bitcoin.

Als een van de eersten had Curtis Jackson, zoals de rapper echt heet, zijn fans namelijk de mogelijkheid gegeven om het album te betalen met bitcoin. Volgens de berichten had een deel van de kopers dat ook daadwerkelijk gedaan en was de rapper sinds die tijd de bezitter van 700 bitcoins, in januari nog goed voor zo'n 8 miljoen dollar.

'Niet slecht voor een jongen uit de South Side'

Het bericht trok extra aandacht toen 'Fifty' zelf een screenshot van het bericht op Instagram en Twitter plaatste en erbij schreef: 'niet slecht voor een jongen uit de South Side'. Verderop schreef hij de bitcoins eerder vergeten te zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Het, inmiddels verwijderde, Instagram-bericht van 50 Cent.

Het bericht viel niet alleen in de smaak bij media en fans. Ook de Amerikaanse financiële diensten lazen likkebaardend mee. In 2016 vroeg 50 Cent zijn faillissement aan. Honderden bitcoins uit 2014 zouden met terugwerkende kracht van invloed kunnen zijn op gerechtelijke uitspraken daarover.

HODL

En dus moest Jackson met rasse schreden terugkomen op zijn opschepperij op sociale media. In rechtbankdocumenten verklaart de rapper dat 'hij nooit in het bezit was, of op dit moment is, van een bitcoin-account of welke bitcoin dan ook, en voor zover hij kan nagaan ook zijn bedrijven tussen 2014 en nu geen bitcoin hebben gehad'.

Wat verder blijkt: er zijn wel degelijk fans die met bitcoin hebben betaald voor het album, maar die zijn niet door 50 Cent gehodl'd. Voordat 50 Cent of de platenmaatschappij de beschikking kreeg over de opbrengst, zijn ze namelijk ingewisseld voor dollars.

Opschepperij op Instagram

​Over waarom hij op social media dan twijfel liet bestaan over zijn bitcoinbezit, stelt 50 Cent: "Zolang een verhaal mij of mijn merk geen onherstelbare schade oplevert, heb ik meestal niet de behoefte het publiekelijk te ontkennen".

Hij had beter kunnen weten, want dit is niet de eerste keer dat 50 Cent door opschepperij op Instagram in het vizier komt van de rechtbank: in 2016 moest hij een rechter ook al eens uitleggen dat het geld waarmee hij zwaaide op een foto in feite nepgeld was.


Dit is een artikel van