Ga naar de inhoud
Cryptocurrency

Bitcoin zet opmars door en staat boven de 11.000 dollar

Beeld © Getty Images

Bitcoin is bezig met een stevige comeback die door lijkt te zetten. De koers staat bijna op 11.500 dollar nu de zorgen over regulering wat afgenomen zijn.

Een mogelijke verklaring hiervoor is dat Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben gezegd de 'normale' cryptohandel te ondersteunen. Dat lijkt een flinke verschuiving van eerdere plannen waarin werd gehint dat een verbod op cryptohandel in het land tot de mogelijkheden behoorde.   

Choe Heungsik, voorzitter van de Zuid-Koreaanse financiële toezichthouder FSS, zei dat hij een normale handel in digitale valuta wil zien, bericht Bloomberg

Koersen stijgen

Op moment van schrijven staat bitcoin bijna 5 procent in de plus op de Coinmarketcap-index en is de munt bijna 11.500 dollar (zo'n 9300 euro) waard. Daarmee is de koers bijna dubbel zo hoog als begin deze maand.

Grootste stijger onder de altcoins is litecoin, die een plus van dik 8 procent noteert en ruim 242 dollar waard is. Mogelijk heeft dat ook iets te maken met litecoin cash, de afsplitsing van de digitale munt waar sinds vannacht wallets voor te downloaden zijn.

Ethereum, ripple en bitcoin cash zijn ook bezig aan een opmars, al staan ze over de afgelopen 24 uur minimaal in de min.

Rust teruggekeerd? 

Cryptovaluta hebben een slechte start van het jaar achter de rug, mede veroorzaakt door onzekerheid over mogelijk hard ingrijpen door de overheid. Maar een goed ontvangen discussie in de Amerikaanse Senaat over cryptovaluta en de gematigde toon van de Zuid-Koreaanse overheid lijken voor rust te zorgen.