Ga naar de inhoud
Cryptocurrency

Japanse beurs verliest voor miljoenen aan cryptomunten

Beeld © Getty Images

Een van de grootste cryptobeurzen in Japan is 500 miljoen NEM-munten kwijtgeraakt. De cryptomunten, ter waarde van een slordige 400 miljoen dollar (320 miljoen euro), zijn vanaf het platform op illegale manier naar een andere plek gestuurd.

Het handelsplatform heeft geen idee hoe de miljoenen munten konden verdwijnen. Een van de oprichters van Coincheck wilde op een persconferentie wel benadrukken dat het bedrijf er alles aan doet om de bezittingen van hun gebruikers veilig te stellen, meldt persbureau Bloomberg.

Handel stilgelegd

Toen het platform door had dat de 500 miljoen munten waren verdwenen, werd de handel voor een groot deel stilgelegd. Om veiligheidsredenen was het niet meer mogelijk om via het platform tegoeden op te nemen of geld in NEM-munten te steken. 

Het was alleen nog mogelijk om in bitcoin te handelen. De NEM verloor daarop ongeveer een vijfde van zijn waarde.

Grote kraak

Het verdwijnen van de miljoenen munten gaat waarschijnlijk de boeken in als een van de grootste verliezen of diefstallen van cryptovaluta sinds de bitcoin in 2009 op de markt kwam.

Een andere in het oog springende was de hack op bitcoinbeurs Mt. Gox in 2014. Daarbij werden bijna 745.000 bitcoins buitgemaakt. Afgelopen jaar werden een Zuid-Koreaanse cryptocurrencybeurs (Youbit) en een Sloveense beurs (NicehHash) gehackt.