Cryptocurrency

Bitcoin op veel beurzen onder de 10.000 dollar, altcoins hard omlaag

17 januari 2018 13:41 Aangepast: 12 februari 2018 12:01
Een bitcoin-geldautomaat in Hong kong. Beeld © Getty Images

De bitcoinkoers is op veel beurzen tijdelijk onder de 10.000 dollar gezakt. Precies een maand geleden was de cryptomunt nog bijna 20.000 dollar waard.

In de CoinMarketcap-index, die een gewogen gemiddelde neemt van de bitcoinprijzen op verschillende beurzen krabbelt de bitcoin op moment van schrijven iets op naar bijna 10.500 dollar. In de afgelopen 24 uur betekent dat wel nog steeds een daling van bijna 14 procent. 

Op veel beurzen die CoinMarketCap registreert stond de prijs onder de 10.000 dollar. Op moment van schrijven trekken ook die koersen wat bij, naar net boven de 10.000. 

Altcoins ook fors omlaag

Alle andere cryptomunten (altcoins) in de top 10 dalen nog veel harder dan de bitcoin. Ethereum daalde met dik 21 procent, Ripple met bijna 27 procent en Bitcoin Cash met dik 20 procent.  

De grootste daler in de afgelopen 24 uur is Gash, die een min noteerde van bijna 34 procent. Van de munten die CoinMarketCap volgt staan er maar vier in het groen. Neblio (+40 procent) en Nexus (+10 procent), zijn op moment van schrijven de grootste stijgers in de top 100.

Angst voor regulering of koerscorrectie?

Het lijkt erop dat de angst voor regulering in China, Zuid-Korea en Frankrijk er nog steeds voor zorgt dat veel beleggers hun digitale valuta omzetten in wat minder volatiele munten.

Cryptobeleggers maken cynische grapjes over hun verliezen. Zo vraagt er een cryptohandelaar op Twitter aan Burger King of ze misschien nog een baan voor hem hebben.

Cryptocurrency-analist Joseph Young noemt de dalingen een 'cryptocurrencybloedbad'. Hij is er niet van overtuigd dat de malaise het gevolg is van onrust over de mogelijke aanpak van cryptomunten in Zuid-Korea.

Volgens hem speelt eerder de exponentiële prijsstijging van cryptocurrencies een rol. Hij verwacht dat dit een koerscorrectie is die de markt gaat stabiliseren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van