Cryptocurrency

Duitsland en Frankrijk werken samen aan cryptoregels

18 januari 2018 21:39 Aangepast: 18 januari 2018 21:39
De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire (rechts) met zijn Duitse interim-collega Peter Altmaier. Beeld © AFP

Frankrijk en Duitsland werken samen aan regels voor cryptocurrency bitcoin. De twee landen willen in maart hun voorstel presenteren op de G20-top in Argentinië.

Dat hebben Bruno Le Maire, de Franse minister van Financiën en Peter Altmaier, zijn demissionaire Duitse collega, vandaag besloten, meldt persbureau Reuters.  

"We hebben een verantwoordelijkheid naar onze burgers toe om de risico's goed uit te leggen en te beperken", aldus Altmaier op een gezamenlijke persconferentie in Parijs. 

Bitcoin hard omlaag

De meest waardevolle en bekendste cryptocurrency verloor in de afgelopen dagen de helft van z'n waarde ten opzichte van de piek van 20.000 dollar in december.

In de afgelopen 24 uur steeg de koers weer, op het moment van schrijven is een bitcoin weer bijna 12.000 dollar waard op koersenpagina CoinMarketCap. Deze site berekent het gewogen gemiddelde van de prijzen van cryptocurrencies van meerdere beurzen. 

De enorme koersdaling werd mede veroorzaakt door speculatie dat onder meer China en Zuid-Korea werken aan regelgeving om de handel in cryptocurrencies strenger te reguleren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van