Cryptocurrency

Durfinvesteerder: cash een deel van je cryptowinst

10 januari 2018 13:31 Aangepast: 10 januari 2018 13:31
Een scherm met de bitcoinkoers in Seoul. Beeld © Getty Images

Durfinvesteerder en bitcoinoptimist van het eerste uur Fred Wilson komt met een opmerkelijke tip: verkoop een deel van je cryptowinst als je een flinke klapper hebt gemaakt.

Volgens Wilson, van Union Square Ventures, kun je maar beter een deel van je winst cashen. En, als je dat een beetje verstandig doet, weet je zeker dat je geen verlies maakt op je investering en kun je nog steeds verder profiteren van mogelijke koerswinsten.

Gevaar van koersval afdekken

De tips zijn vooral bruikbaar voor beleggers met gigawinsten, van bijvoorbeeld 20 of zelfs 50 keer hun inleg. "25 procent van je positie verkopen in een investering die in waarde vervijftigvoudigd is, betekent een winst op je gehele investering van 12,5 keer je inleg", rekent Wilson voor. De overige 75 procent van je investering kun je dan relatief risicoloos laten staan.

Wat er dan verder ook met de koers gebeurt: je hebt sowieso een fikse winst te pakken. Wellicht is dat geen onverstandige strategie. Veel instanties, waaronder ook DNB en de AFM, hebben namelijk gewaarschuwd voor de gevaren van een cryptobubbel. Als die barst, kan de waarde van de virtuele munten in korte tijd volledig in elkaar storten, is de angst.

Harvardprofessoren zijn somber

Ondertussen waarschuwen ook twee economieprofessoren van de Harvard Universiteit voor een forse daling van de bitcoinkoers, schrijft The Crimson, de dagelijks verschijnende universiteitskrant.

Volgens Kenneth Rogoff is het succes van bitcoin grotendeels te danken aan de anonimiteit van het gebruik ervan, en hij verwacht dat overheden dat steeds meer aan banden zullen willen leggen.

Zijn collega Jeffrey Miron verwacht ook dat uiteindelijk overheden cryptovaluta zullen doodreguleren. Als die voorspellingen uitkomen zullen op termijn dus alle winsten volledig verdampen, voorspelt hij. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van