Cryptocurrency

Mee op de hype: Japanse crypto-meidenband geeft eerste optreden

12 januari 2018 11:16 Aangepast: 12 januari 2018 15:30
Tijdens het eerste optreden in Tokyo. Beeld © AFP

Met hun gekleurde maskers en jurkjes met lange kousen zien ze er uit als een soort verkleedde Power Rangers, maar hun boodschap is wel degelijk serieus. In hun debuutnummer 'The Moon and Virtual Currencies and Me' waarschuwt een nieuwe Japanse meidenband voor frauduleuze praktijken en roept het mensen op hun online beveiliging goed te regelen.

In Tokyo gaven de acht bandleden van de Virtual Currency Girls vandaag hun eerste optreden. Bewegend beeld is er nog niet, maar volgens de Japanse cryptosite Bitdays was het een succes. In een blog schrijft het dat de zaal vol zat met fans en pers uit binnen-en buitenland. 

De bandleden hebben zich, naar eigen zeggen, allemaal verdiept in de cryptocurrencies. Hun liedjes zijn niet alleen bedoeld om te entertainen, liet bandleider Rara Naruse eerder al weten. "Virtuele valuta zijn er niet alleen voor speculaties, de techniek erachter is geweldig en zal de toekomst vormen'.

Het optreden werd dan ook beëindigd met een pose die blockchain moet voorstellen. 

Miniatuurvoorbeeld

 
Strike-a-pose. (foto: AFP)

Posters afrekenen in cryptomunten

Om het concept zo goed mogelijk door te voeren, hebben de bandleden namen gekregen als bitcoin, ripple en ethereum. Ieder lid draagt een masker met het symbool van 'hun' munt erop. Er is ook allerlei merchandise rondom de band bedacht, die afgerekend moet worden in cryptomunten. De bandleden krijgen ook allemaal uitbetaald in virtuele munten.

Geen meezinger

Of de band nu op wereldtoernee gaat is niet bekend. Voor mensen die het Japans niet beheersen is het eerste nummer niet echt een meezinger. De bandleden reageren niet op interviewverzoeken en bij het management, Cinderella Academy, was niemand aanwezig die Engels praat. 

Het nummer 'The Moon and Virtual Currencies and Me': 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van