We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

18 juli 2011 16:01

Rentes Spanje en Italië klimmen naar pijngrens

De marktrente van staatsleningen uit Italië en Spanje komt gevaarlijk dicht bij de 7%.

Griekenland

Later deze week vergadert de EU over Griekenland, maar er zijn nog meer probleemlanden, zoals Italië en Spanje. Er moet duidelijkheid komen over het tweede reddingsplan voor Griekenland. Europese politici bakkeleien daar al weken over, maar het is er nog niet van gekomen. In de tussentijd groeit de onzekerheid bij beleggers.

Rente loopt op

Zolang er geen zekerheid komt van de kant van de politiek stijgt de marktrente voor Italiaans en Spaans schuldpapier.

Spread

De Italiaanse en Spaanse basisrente is maandag verder opgelopen. Ook de spread met Duitsland is weer groter. Dit alles is precies het scenario waar Europese politici bang voor zijn.

7%

Portugal en Ierland moesten bij het noodfonds aankloppen toen de marktrente voor hun staatsobligaties steeg tot 7%, die rente was toen eenvoudigweg te hoog op op te kunnen brengen. Nu zitten Italië en Spanje maar een fractie van die 7% af.

=> Bekijk het hele verhaal van Roderick Veelo

Recent nieuws over Spanje /components/financien/rtlz/nieuws/1001-06-2011article Recent nieuws over Italie /components/financien/rtlz/nieuws/15article