Eddy Terstall

Oproep aan links: vrijheid is niet alleen voor witte mensen

07 juli 2017 06:02

Zachte waarden hard verdedigen. En vrijheid is zo'n zaak. Dat kun je niet half doen.

En daarom dit.

Shirin Musa van de vrouwenrechtenorganisatie Femmes4freedom startte een postercampagne samen met de gemeente Rotterdam om vrije partnerkeuze te promoten. Provocatieve posters met daarop te zien gemixt zoenend multicultureel multigeaard Nederland.

De droom van links in beeld gevat, zou je denken.

'Ja' zegt progressief links. 'Nee' krijsen de regressieven.

'Provocatief' waren de posters. Ze gingen te ver.

Echt waar? Zoals de PSP-Posters in begin zeventiger jaren met de naakte vrouw voor een koe? Schurend en prikkelend was dat toch?

Het patriarchaat, gesteund door het beïnvloedbare deel van links, stond op de achterste poten. Daarmee direct het gelijk van Musa bewijzend. Een glorieus eigen doelpunt. 1-0 voor Shirin. 1-0 voor de vrouw.

Een deel van de zich onder-valse-vlag-links-noemenden benaderde zelfs de sponsoren van de organisatie omdat Femmes4freedom 'whiteness' zou promoten.

Whiteness. Witheid. Vrije partnerkeuze is dus slegs vir blankes.

Gekleurde vrouwen zijn daar nog niet aan toe. Volgens de überracistische uncle-Tom-roepers.

Wanneer dan wel? In een volgend leven? Moet niet-wit Nederland weer achterin de bus daar waar het vrijheid aangaat? Want dan komen ze nog eens ergens? Want emancipatie moet stapje voor stapje? Feminisme is nu opeens niet meer revolutionair?

Verstoting uit de progressieve gemeenschap van regressieve ex-linksen zou geen slecht plan zijn.

Dat heeft niets te maken met het willen verbieden van meningen maar de etiketjes moeten wel op de juiste doosjes zitten. Ze hebben alle recht om hun kleurgefascineerde gebral te spuien, maar niet in onze club graag. Trek zwarte hemdjes aan of zet een witte puntmuts op dan zijn jullie tenminste herkenbaar.

Of kijk in de spiegel en kom tot inkeer. Het is nooit te laat om te leren.

Mensen van kleur zijn gelijkwaardig en hebben een persoonlijk geweten. Ze hebben net zo zeer recht op persoonlijke levensinvulling, vrije partnerkeuze en mogen zich net als jullie afzetten tegen het patriarchaat. Er bestaan geen witte of zwarte meningen. En religieuze of politieke keuzes staan los van kleur of afkomst. En niet soms of een beetje. Maar altijd en helemaal.

Althans, in een vrije en progressieve wereld. In het linkse ideaal.

Links heeft een duidelijk en supranationaal concept over wat vrouwenemancipatie inhoudt. Net als men op economische thema's proletariërs aller lande aansprak. De geschiedenis zal hard oordelen over het etnische narcisme van de betuttelracisten en de kopstukken zullen worden bijgezet in het rariteitenkabinet der historische warhoofden.

Feminisme is het vaandelthema der vrijzinnigheid. Volledige vrijheid van levensinvulling van vrouwen van alle kleuren. Daarvoor strijdt een progressief en voor geen millimeter minder.

Mijn seksegenoten zullen het moeten slikken. Een vrouw is geen bezit en haar seksualiteit niet zondig. Neem therapie als je dat niet trekt.

Mijn geliefde laat haar haren wapperen en toont haar schoonheid met trots.

Ze eert de natuur of zo u wilt de schepping wanneer ze zoals ze geboren is de branding in rent. Ze deelt onbevreesd en onbevangen haar schoonheid met de wereld.

Ze heeft lief wie ze lief wil hebben.

En wanneer dat iemand anders is dan ikzelf dan is het aan mij om een betere minnaar, een trouwere vriend of een meer inspirerende partner te zijn. En mijn eventuele onzekerheid in die werkelijkheid is mijn probleem. Niet dat van haar.

Het is patriarchaal om dan te denken; mooi, dat Eddy zijn partner die vrijheid binnen een relatie gunt. Ik geef haar die vrijheid niet. Die ís van haar.

En ik mag naar haar vrijheid kijken en er deel van zijn. En zij van die van mij. Zolang het haar voedt of pleziert.

Een column vol linkse wereldvreemde hippiepraat zult u denken. Wereldvreemd wellicht. Maar zo ben ik gebekt. Links en vrij. Ik gun het een ieder. Wit of zwart. Man of vrouw.

Amandla.