Carrière

Onderzoek: vrouwen presteren 'significant' beter in warmer kantoor

24 mei 2019 12:18 Aangepast: 24 mei 2019 12:43
Eeuwige man-vrouwdiscussie: de verwarming hoger of juist niet. Beeld © Getty Images

Extra munitie voor in de discussie die op veel kantoren gevoerd wordt over de temperatuur. Vrouwen kunnen beter rekenen en zijn verbaal beter bij hogere temperaturen, blijkt uit onderzoek.

Voor mannen geldt dat zij beter presteren als de thermostaat wat lager staat, blijkt na een experiment waar 543 mensen aan meededen. Er werd gekeken naar hoe de proefpersonen presteerden met rekenen, communiceren en cognitieve functies.

Het onderzoek is gepubliceerd op PLOS One, een site voor wetenschappelijke publicaties. Het is ook gekeurd door andere wetenschappers, met een zogenaamde peer-review.

'Significant beter'

Met het onderzoek in de hand hebben vrouwen een sterk argument om de temperatuur op te schroeven op kantoor. Vrouwen gingen 'significant' beter presteren dan dat mannen minder gingen presteren, schrijven de onderzoekers.

Werkplekken die divers zijn qua gender, kunnen volgens de onderzoekers mogelijk tot betere resultaten komen als de kachel een tikkie hoger staat.

Het veranderen van de temperatuur heeft overigens voor zowel mannen als vrouwen geen invloed op de manier waarop ze beslissingen te nemen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Flauw van de hitte op je werk? Dit moet je baas ertegen doen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`