Ga naar de inhoud
Toekomstmakers Top 100

Delen is de toekomst: zes inspirerende bedrijfjes uit de deeleconomie

©Peerby

Zes innovaties, waarbij delen centraal staat, maken kans op een plek in de Toekomstmakers Top 100. Leenplatform Peerby is er één van.

©Snappcar

Veel auto’s staan een groot deel van de tijd voor de deur geparkeerd. Via Snappcar kan je je eigen auto verhuren of zoeken naar een huurauto in de buurt.

©Thinkstock

Crowdeffect stimuleert buurten om te delen, bijvoorbeeld een auto via MyWheels of eten afhalen bij de buren via Thuisafgehaald.nl.

©Getty

SammSamm brengt de deelauto naar de werkvloer. Volgens het concept kan één zakelijke deelauto veertig medewerkers uit hun eigen auto houden.

©Ticketswap

Op Ticketswap kunnen mensen concertkaartjes doorverkopen, als ze toch niet kunnen gaan, of een kaartje van een uitverkocht concert bemachtigen.

©iStock

Via Parkyourcar kunnen particulieren hun leegstaande parkeerplek verhuren, bijvoorbeeld als zij aan het werk zijn of op vakantie gaan.

Toekomstmakers werkt aan een lijst met de honderd mooiste innovaties van Nederland. Deze zes startups uit de deeleconomie maken kans op een plek in de Toekomstmakers Top 100.