Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Toekomstmakers Top 100

Ook genomineerd voor de Toekomstmakers Top 100

©ANP

De lichtgevende belijning van Glowing lines vormt een alternatief voor straatverlichting. De speciale verf geeft licht dat overdag is opgeslagen.

©Blendle

Blendle is ook kanshebber op een plek in de Toekomstmakers Top 100. De online kiosk verkoopt artikelen uit kranten en tijdschriften per stuk.

©Sandmotor

Zandmotor is een aangelegd schiereiland van zand voor de kust van Nederland. Door de stroming van de zee zal het zand over de kust verspreid worden.

©TomTom

Road DNA van TomTom is een systeem waarmee het ontwikkelen van zelfrijdende voertuigen eenvoudiger moet worden.

©Plant-e

De innovatie Plant-e, een spin-off van de Wageningen Universiteit, haalt elektriciteit uit planten. Zo kunnen planten in de berm een weg verlichten.

©ANP

Wehkamp opende in september naar eigen zeggen het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online retail. Binnen een half uur staat het pakje klaar.

Toekomstmakers is bezig met het samenstellen van een lijst met de honderd mooiste Nederlandse innovaties. De afgelopen maanden zijn diverse innovaties uitgelicht die kans maken op een plekje in de lijst, maar er zijn nog veel meer genomineerden. In deze slideshow staan nog een aantal kanshebbers. De Toekomstmakers Top 100 wordt vrijdag 30 oktober gepresenteerd.