Ga naar de inhoud
Ondernemen

Eigenaar Tony's Chocolonely winnaar award EY Emerging Entrepreneur

'Henk-Jan Beltman is een inspirerend voorbeeld voor talloze anderen' Beeld © Liesbeth Aarssen Blokpoel

Henk-Jan Beltman van Tony’s Chocolonely bewijst dat een idealistisch standpunt geen probleem hoeft te zijn om een wereldmerk te worden. Hij is de winnaar van de Nederlandse EY Emerging Entrepreneur of the Year 2015. De prijs wordt uitgereikt door RTL Z en Ernst & Young.

De prijs wordt wereldwijd uitgereikt en vanavond voor de twintigste keer in Nederland gehouden.

'Inspirerend voorbeeld'
Tony's Chocolonely maakt 'slaafvrije' chocolade. Daarbij is niet winst het hoogste doel, maar het betalen van een fatsoenlijk salaris aan de cacaoboeren in Afrika. Afgelopen jaren nam de omzet van het bedrijf jaarlijks met vijftig procent toe.

"Dat maakt hem een inspirerend voorbeeld voor talloze anderen en daarmee heeft hij een blijvende impact die zijn eigen onderneming verre overstijgt", vertelt Rens de Jong, presentator van Z in Zaken tijdens de uitreiking.

Accelerating award
Jordy Kool van Infotheek BV werd verkozen in de categorie Accelerating. Het bedrijf is de grootste leverancier van gebruikte ICT hardware in Europa en ondervindt veel concurrentie.  De jury noemt hem 'een keiharde werker die voorop gaat in de strijd, maar die ook ruimte laat voor anderen om te excelleren en zo mooie plannen tot concrete werkelijkheid maakt'.

Master-award
De Dutch Flower Group is 's werelds grootste handelsbedrijf in bloemen en planten. De master-award ging naar eigenaar Marco van Zijverden. Het bedrijf weet al jarenlang winst te maken en groeide uit tot de grootste in de markt. "Een oer-Hollands bedrijf dat als geen ander de kracht van Nederlands ondernemerschap in de hele wereld uitdraagt."

Vanavond vanaf half 11 is Henk-Jan Beltman te gast in Van Liempt Live op RTLZ.