Ondernemen

Fintech voor de armen: Man United-legende Ferguson stak er geld in

14 september 2016 17:33 Aangepast: 30 juli 2017 10:00
Beeld © Getty

Bij fintech denk je meestal aan bedrijfjes die de bankwereld volledig op hun kop zetten. Maar er zijn ook fintechbedrijven die een hele bijzondere doelgroep hebben. Manchester United-coryfee Sir Alex Ferguson was investeerder van het eerste uur in Pockit.

Pockit richt zicht op de armste inwoners van Groot-Brittannië. Het bedrijf werd zeven jaar geleden opgericht en heeft inmiddels 90.000 klanten.

Voor het eind van het jaar wil oprichter en topman Virrai Jatania zijn doorgegroeid naar meer dan 100.000 klanten, schrijft Business Insider.

Sir Alex Ferguson stak er als een van de eerste geld in

Tot de eerste lichting investeerders in Pockit behoort niet een of ander investeringsfonds, maar niemand minder dan Sir Alex Ferguson. Hij behaalde enkele successen als voetballer in de Schotse competitie, maar hij werd een grootheid in de maar liefst 27 jaar dat hij trainer was van Manchester United.

Daar won hij zo'n beetje alles dat er te winnen is, inclusief 13 landskampioenschappen en twee Champions Leagues.

In 2014 was Ferguson één van de partijen die in totaal 1 miljoen pond in Pockit staken. Inmiddels heeft het bedrijf nog eens 5 miljoen pond aan financiering opgehaald.

99 pence per transactie

Bij Pockit krijg je een rekening waarop je salaris kan worden gestort, maar je kunt ook een prepaid credit card krijgen en er is ook een app waarmee je alle bankdiensten kunt regelen. Klanten betalen 99 pence om een rekening te openen en daarna 99 pence per transactie

Bij Pockit accepteren ze iedereen als klant. Immigranten maken maar een relatief klein deel uit van het klantenbestand. Een groot deel van de klanten bestaat uit Britten met een laag inkomen. Onder hen zijn veel mensen die op de een of andere manier bij een 'gewone' bank geen rekening kunnen openen.

Het gaat dan bijvoorbeeld om ondernemers die een klein bedrijfje hadden dat failliet is gegaan, of ze hadden niet de juiste papieren om te kunnen aantonen dat ze in een bepaalde plaats wonen.

Veel Britten zonder bankrekening

Volgens topman Jatania zijn er 4 tot 5 miljoen Britten die of helemaal geen bankrekening hebben, of die minder diensten kunnen afnemen dan ze eigenlijk willen. Dat zou betekenen dat er nog heel veel ruimte is voor groei.

Meer op rtlz.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van