Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Ondernemen

Handig: foto-jaaroverzicht maken met één app

26 december 2015 16:01 Aangepast: 26 december 2015 19:23
Beeld © iStock

Razend populair aan het eind van het jaar: je eigen jaaroverzicht maken op Facebook. Maar zo 'eigen' is het helemaal niet, want Facebook bepaalt wat je ziet, vindt Stefano Cutello. Dus introduceert hij een app waarmee je jouw eigen overzicht kan maken.

Met de app van Pastbook, voorlopig alleen beschikbaar voor Apple-gebruikers en via de website, is het mogelijk om ál je foto's die je gedurende het jaar op Facebook en Instagram hebt gezet in een overzicht te zetten. Daarnaast kan je met het tooltje verder terug dan slechts een jaar.

"Volgens ons zijn alle foto's die je op social media zet de moeite van het bewaren waard, niet alleen maar diegene die Facebook voor jou kiest in hun jaaroverzicht", vertelt Pastbookoprichter en -eigenaar Stefano Cutello telefonisch vanuit zijn ouderlijk huis in Italië, waar hij de feestdagen doorbrengt.

Thumbnail

Hij is erg blij, want sleepte onlangs een forse investering binnen voor zijn startup. Met de investering van 380.000 dollar komt het startkapitaal van z'n bedrijf 870.000, daarmee hoopt hij te kunnen groeien. "Het is nog even afwachten, want we hebben het nog niet binnen", houdt hij een slag om de arm. "Vorig jaar waren we met z'n tweeën, in januari zijn we met z'n twaalven, tot nu toe tien." 

'Meer klanten bereiken'
Cutello's eerste stap is uitbreiden in de VS, daar zitten zijn meeste klanten: "Een van onze doelen dit jaar was om te bewijzen dat wij geld kunnen verdienen, om nog meer investeringen te krijgen. En dat is gelukt, nu hebben we meer geld nodig om meer klanten te bereiken."

Ondanks dat zijn app een aanvulling is op Facebook, ziet hij zichzelf niet als een concurrent van het bedrijf: "Zij zijn juist een hulp voor ons. Hoe meer mensen het gebruiken, des te meer mensen foto's uploaden en ze op gegeven moment weer willen zien." De kracht van zijn bedrijf zit volgens hem in de onafhankelijkheid: "Als je weg bent van Facebook, mis je de momenten van die tijd dat je er wel op zat."

​​'Museum voor herinneringen'
Cutello vergelijkt zijn toepassing met een museum, maar dan voor herinneringen: "Een plek waar de mooiste kunstwerken veilig worden bewaard, maar waar je er ook van kunt genieten", vertelt de 31-jarige ondernemer, die in 2012 vanuit zijn geboorteland Italië naar Amsterdam vertrok omdat hij daar meer kansen zag zijn bedrijfje te laten slagen. "Ik wist dat ik iets goed in handen had, en dan weet je dat je hard moet gaan. En dat kon niet in Italië, dus ging ik op zoek naar andere financiers", aldus Cutello.

Uiteindelijk kwam hij in Amsterdam terecht bij de Nederlandse start-upaccelorator RockStar. Inmiddels voelt Amsterdam als thuis voor hem: "Ik ben blij dat ik na m'n lange werkdagen binnen tien minuten thuis ben", vertelt hij opgetogen. "In Nederland is veel mogelijk voor startups heb ik in de afgelopen drie jaar gezien. De cultuur van ondernemerschap is erg goed, zo'n vibe heb je nodig", roemt hij het klimaat voor ondernemers in Nederland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van