Ondernemen

Designprijs voor Ocean Cleanup en fietsen van Vanmoof

18 september 2015 16:39 Aangepast: 18 september 2015 19:01
Ocean Cleanup (links) en Vanmoof.

Twee Nederlandse bedrijfjes hebben deze week een prestigieuze Amerikaanse designprijs gewonnen: Ocean Cleanup, dat ronddrijvend plastic uit de oceanen wil verwijderen, en fietsenmaker Vanmoof. Zij krijgen een 'Innovation By Design Award'.

De Innovation By Design Awards, van het Amerikaanse tijdschrift Fast Company, worden jaarlijks uitgereikt aan bedrijven en ontwerpers die het leven van mensen middels design makkelijker maken.

Ocean Cleanup
Boyan Slat won de prijs in de categorie ‘Social Good’ met Ocean Cleanup. De 21-jarige Delftenaar hoopt dat hij met zijn uitvinding over een aantal jaar een enorme hoeveelheid plastic uit de zee kan vissen. Te beginnen in 2010, in het gebied tussen Hawaï en Californië, een van de meest met plastic vervuilde plekken in alle oceanen.

Vanmoof
Fietsenmaker Vanmoof, van de broers Ties en Taco Carlier, maakte indruk in de categorie ‘Product Design’. Het Nederlandse bedrijf ontwierp een stadsfiets die met bluetooth kan worden vergrendeld. De fiets is robuust en geschikt voor in de stad omdat alles zoveel mogelijk in de fiets is geïntegreerd.

RTL Z Toekomstmakers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van