Ga naar de inhoud
Van onze partner Rabobank

Kortere wachtlijsten in GGZ door VR

Uitreiking van de Rabo Duurzame Innovatieprijs aan Psylaris

Vorige maand ontving Psylaris de Rabo Duurzame Innovatieprijs (RDI) in de categorie Vitale gemeenschappen & Zorg. Wat doet Psylaris precies? Wat maakt hun innovatie uniek? En welk probleem lossen ze hiermee op?

De innovatie waarmee Psylaris de RDI in de wacht sleepte is een VR-oplossing voor de geestelijke gezondheidszorg. "Onze innovatie kan ervoor zorgen dat behandeltrajecten in de GGZ zo'n 30% korter zijn, dit heeft dus direct positieve gevolgen voor de wachtlijsten in de sector," vertelt co-founder Mike Verhiel. " Daarnaast geven cliënten aan veel meer een gevoel van controle te hebben." Met de VR-bril van Psylaris kunnen cliënten hun behandeling thuis zelfstandig voortzetten.

Fysiek en mentaal gezond

Renata Brabander is regio-directeur bij Rabobank en was één van de juryleden tijdens de RDI: "We hebben momenteel natuurlijk heel wat problemen op te lossen, denk aan het klimaatprobleem en de energietransitie. Maar wij als bewoners van onze planeet kunnen deze problemen pas aanpakken als we zelf fysiek en mentaal gezond zijn."

Toekomstplannen

De VR-oplossing is momenteel al te gebruiken bij de behandeling van trauma's en bij exposure- en relaxation-therapie. De founders zitten echter vol met toekomstplannen: "We willen steeds meer behandelingen aan gaan bieden, denk aan burnout- en depressie-behandelingen. En na Nederland willen we natuurlijk ook Europa in met onze innovatie."

Bekijk onderstaand het interview met co-founder Mike Verhiel en jurylid Renata Brabander: