Ga naar de inhoud
Ondernemen

Amsterdam Food Festival ter ziele

Een foodtruck

Het Amsterdam Food Festival is failliet. De organisator van eetevenementen met veel foodtrucks heeft zich te diep in de schulden gestoken door een overdekt festival te organiseren.

Dat schrijft het Parool vanmiddag. Het festival heeft begin deze week faillissement aangevraagd, en dat is gisteren verleend.

Pasen was lijdensweg

De genadeklap voor de organisatie kwam met Pasen. Toen werd er een overdekt festival georganiseerd in de RAI, maar de opkomst viel tegen. Initiatiefnemer Van den Noord vertelt aan de krant dat ze erop hadden gerekend dat er minstens net zoveel mensen zouden komen als tijdens het succesvolle overdekte festival in november, maar dat bleek een overschatting.

Van den Noord vermoed dat er in november meer animo is voor een overdekt festival dan in maart. Tijdens Pasen was het ook nog eens redelijk goed weer.

Tegenvallende inkomsten

Tijdens het Paasfestival kwamen er maar 30.000 mensen, 15.000 minder dan een paar maanden eerder. De bezoekers gaven ook nog eens minder geld uit aan drank, waarschijnlijk omdat het evenement binnen werd georganiseerd.

Door de tegenvallende opbrengsten kon het Amsterdam Food Festival niet meer aan zijn betalingsverplichtingen voldoen.

Doorstart

De curator laat aan RTL Z weten dat op dit moment de mogelijkheden voor een doorstart worden onderzocht. Zij wil op dit moment nog niets zeggen over de reden van het faillissement en de hoeveelheid uitstaande schulden. 

Bron: RTL Z